Blogger Backgrounds
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 30 June 2012

::""cerita cinta suraiya""::

Bermulanya daripada perasaan benci dan kini bertukar menjadi bibit cinta di antara yaya dan emmet..
mang pada mulanya si dak yaya nie x suka sangat2 kat pakwe dye nie apew xnya time malam kate saya top2 bile on9 facebook kate sayang kat orang lain lak...mang bebulu lah kawan aku nie di buatnye...
tapi tulah orang kate kan benci2 tulah yang kite sayang..macam tulah yang terjadi kat kawan aku yang sorang nie..dulu bukan main benci sekang dan semakin hari semakin sayang ..dah rancang nak kawin dah pun. . .
 . .

dye selalu cakap aku nie kuat berangan..tapi dalam diam2 dye nie pun berangan gak..hahahaahah...
bile dye g taw angan2 dye tu rase nak tergelak pun ade gak . . yelah selama nie asyik kate aku nie kuat berangan je. . . tapi aku xmarah pun. . sebab mang tu pun diri aku bile nak toti je ade2 je yang aku angankan..
tapi buat masa nie ape yang aku angankan tu ade yang dah menjadi kenyataan...heheh <malu>

oke mesti semua nak taw kan ape yang kawan aku yang sorang nie angankan..
macam nie cerinta nya..

dye nak sangat bakal suami dia tu melamar dia kat depan masjid..sebab mendirikan rumah tangga tu kan sepeti membangunkan atau membina sebuah masjid..dan ia merasakan cinta mereka menjadi cinta yang suci dan abadi...dan apabila mereka dah berkahwin lak dye nak suami dia ukir bentuk love atau nama mereka berdua di pokok yang berdekatan dengan pandai..dan apabila pokok  dah mati,ranting2 pokok itu akan dibawa oleh arus ombak yang memukul pantai...Namun,kenagan di antara mereka kekal abadi dan menjadi memori indah buat mereka berdua...seperti manusia akan mati tetapi kenangan dan kisah mereka tetap menjadi kenangan law pun salah sorang di antara mereka akan pergi dulu..

pantai itu kekal dan di pantai itu menjadi saksi kisah cinta antara merea berdua..walaupun nama dan love yang diukur di pokok tadi itu dah mati namun pantai yang menjadi saksi segala kenangan dan cinta mereka berdua...

cheeeeeeee kawan aku nie pandai gak berjiwan aku ngt dye ni main tibai je..rupe nya jiwang gak dalam diam hahaahahahahah . . . . . .tapi sekang nie dye ngah berdebar sebab 4hb.07.2012 nie keluarga si emmet nak datang merisik. . .dan time tu lak kite orang final exam so awak suraiya jangan berangan lak time menjawab solan tu nanti . . .. :)


0 comments: