Blogger Backgrounds
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 29 July 2012

""" tUrNer mAnUs!A ElAst!k""""

tengah asyik melayari laman web WWW.BACAPAPERKU .tetiba aku tertarik ngn satu akbar yang bertajuk ::MANUSIA ELASTIK:: yang mengisahkan tentang seorang lelaki yag bernama GarY ""stretch"" Turner unik kerana kulitnya mempunyai daya rengangan luar biasa.Disebabakan sifat semula jadinya,Turna kini menjadi perhatian kerana mampu mempamerkan pelbagai aksi yang tidak mampu di tiru sesiapa..













law aku mang x dpt lah nak bt macam nie. . . .sedang kan dicubit pun dah rasa sakit nie kan pula nak bt mcm   sitUrNer nie. . . . .


kurma ""yUsOfFF tA!yObBbB""


aku ngn apew lah tdi rupew2 nie just nak berebut sal nak kurma "" ""yUsOfFF tA!yObBbB"""
kelakar gile kotTTT




xsabar...x sabar . . !!!!!!

tinggal beberapa minggu sahaja lagi . .untuk aku balik ke negeri aku yang tercinta dan kampung yang sangat ku rindui . . . mama sabar taw x lama lagi anakmu nie akan balik ke kampung. . hihihi..cuti aku pn boleh tahan lama gak , . . . cuti sebenar 1 mngu jew tpi yang selebihnya tu hihiih. . <<<saja nak tambah cuti hihi>>
dah lama kot xbalik sabah so apew salahnya aku ambil masa yang lama tuk berada di sana. . . .
orang2 kampung nanti kan yer kedatanganku...tapi macam biasalah xada maknanya aku nak kuar berjalan2 kat kampung tu. ... bukan adew sumandak2<<anak gadis> yang sebaya ngn aku pun tu yang malas nak kuar tu . . tapi bila aku dah kuar rumah contohnya g majlis kenduri kawin ker ade gak  orang yag xkenal aku .. . ""tulah akibat x suka g majlis2 kenduri2 kat kg kn orang dah x knl"". . . aku nie bkn lah x suka bergaul dngn budak2 kampung aku tapi . . masalahnya yang sebaya ngn aku nie cuma beberapa orang sahaja,tapi yang sebaya ngn aku nie lak bknnya adew kat kampung adew yg kerja dan adew yang lain tu sambung belajar so bila aku balik kampung .kawan2 aku yang sambung belajar pulak xsama cuti ngn aku so sebb tu lak aku x suka g majlis orang. . . tapi xapew raya tahun nie semua kawan2 aku balik untuk beraya bersama ngn fmly dorg . . so apew lgi dah rangcang dah awal2 nak g mne2 nanti time raya. . . .hihihi . .xsabar sgt2 nak blik nie taw ..  .!!!!

Friday, 27 July 2012

::R!ndU kAT sEkOlAHkU sMK pEkAN kUaLa pEnYu:::






nie pic sekolah aku yang di ambil dari atas yerrrrrrrr......yang paling menyerlah tulah sekolah aku.....
yang agak kabur2 kit warnanya tu sekolah rendah. .  cantikan pemandangan kat pic tu. . . :)
bnyk g sbnyar nya pic sek aku nie nanti lah aku gi masuk lgi yer. . :)

Thursday, 26 July 2012

:::pErlU sEdAr aKaN kEkUrAng d!r!:::

           
Orang selalu katew .  .aku nie kecil dah lah kecil suare lak mcm karton.  .. 
tapi adew kah aku kisah tentang kata2 kamu tu . .aku tak kisah pun.  . .korg sapaew nak kate aku mcm tu. . .?? korang ker yang cipta aku. . ?korang ker yang melahirkan aku dan korag juga ker yang bagi aku makn or menanpung perbelanjaan aku selama nie ?? .x kan ..  .??? so x perlu nak kate apew2 lahkn. .  .
law pun korang kate suare aku mcm karton ker muka cam budak2 ker apew ker. . . namun aku sentiasa bersyukur dengan apew yang telah di anugerakan kat aku...Kekadang yang mengata atau yang menilai diriku nie lebih banyak kekuranganya,namun ia tidak sedar sebab kenapa sebab dia busy sgt2 menilai  akan kekurang orang lain. .  .dia tidak pernah sedar akan kelamahan dirinya . tapi bile orang lain kate dye mcm2 mula r nak marah2 . tu r nie lah . . pastu mule r nak cari kesalahan orang tu balik . . 


Lagi pun aku bahagia what ngn kehidupan aku mcm nie..law rupew aku mcm budak2 x mngapa nanti law kita semua dah tua muka aku tetap cute lgi . . hihihhihihi..<terbangga lah pulak yooo>>  law sal suara aku nie lak . .nak bt mcm mana dah nie yang diberikan kat aku engko nak kate2 pn suare aku tetap sama gak. .  . .
tetAp cute lgi .. . :). mula2 dulu mang lah aku sedih sebab bile g rumah orag jew ker jalan2 ker msti org sangka aku baru tahun6 hahhhaahah...bila ngt balik lawak lah pula. . . tapi sekang aku dah <<20 thun>>
aku dah boleh menerima kata2 mereka..aku xmarah cuma yang mengata sedar2kan lah akan kekurangan diri anda dulu yer. . .  . bila dah sedar akan kekurangan diri jangan pula nak menilai akan kekurangan orang lak .  . .


Aku sebenarnya mang pelik gile ngn budak sorg nie, . . Orang lebih sikit dye kate bila org tu ...baik ker ngn dye,dye kate gak Ermm nth entah apew2 jew lah kn. . biarkan lah engko mcm tu. . .aku malas nak layan sikap engko tu maybe satu hari nanti engko  akan berubah kot. .  .<<<amin>>>

::Alhamdulillah::

                                   

Aku bersyukur ngn apa yang telah di berikan . . 
mungkin dengan keputusan yang aku dpt sekang nie ..
membolehkan lgi aku terus berusaha untuk memajukan diri aku gelak. . .
mungkin pada mereka yang tidak memahami mesti kata aku nie x berusahalah apew lah nie lah . . . 
tidak mengapa ...mereka nak kata apa kata lah yang penting ku sendiri tahu bertapa susah paya nya aku untuk memantap kan pristasi diri ku . . . 

:::""Aku percaya pasti ada hikmah di sebalik apa yang telah terjadi . .  ."":::::



Wednesday, 25 July 2012

kala jengking neraka




     Di hari kiamat akan keluar seekor binatang dari neraka jahanam yang bernama "Huraisy" berasal dari anak kala jengking. Besarnya Huraisy ini dari timur hingga ke barat. Panjangnya pula seperti jarak langit dan bumi.
Malaikat Jibril bertanya : "Hai Huraisy! Engkau hendak ke mana dan siapa yang kau cari? 
"Huraisy pun menjawab, "Aku mahu mencari 5 orang:
Pertama, orang yang meninggalkan sembahyang.Kedua, orang yang tidak mahu keluarkan zakat.Ketiga, orang yang derhaka kepada ibubapanya.Keempat, orang yang bercakap tentang dunia di dalam masjid.Kelima, orang yang suka minum arak."
P/S: Haiwan tidak dimasukkan ke dalam neraka tetapi Allah ciptakan haiwan yang khas untuk menyeksa ahli neraka yg degil. Huhu.. Sape tak takut ngan kala jengking? Sekali dia ketip, nangissss kite woo..

Wednesday, 11 July 2012

kisah sedih seorang ibu


sesudah membaca kisah ini jadikanlah ia satu contoh teladan kepada kita..
hargailah  ibu selagi ibu kita masih ada di hadapan kita..
jangan sesekali sekiti hatinya...

""mama i miss u so much""

Sunday, 8 July 2012

sambungan "remaja yang nakal"




Oke mesti nak tawkan apew sambungan cerita “remaja yang nakal”. .

Selepas remaja2 tersebut balik dari hospital mereka tidak terus balik k

asrama..malah mereka meneruskan niat mereka tapi bukan lepak kat 

pantai tapi lepak kat taman dekat ngn dewan daerah…wah asyik 

bersembang2 ngn sesame mereka..tiba2 datang sepasang kekasih yg ngah 

erat berpegangan tangan..hihihi..so mereka biarkan aje pasangan tadi 

berlalu dan menyambung balik bergosip dan meceritakan apa yang 

berlaku seketika mereka berada di pantai jangkit ..
Tiba2 salah seorang daripada mereka tadi datang kearah remaja2 yang dok sibuk bergosip..datangnya kearah mereka ada tujuan nya iaitu untuk menyampaikan gosip yang lebih panas dan meletup2!!! Hahahaah…kawan tersebut menyuruh rakan2 nya melihat aksi pasangan couple tadi…. Nah sudah!!!! Mereka melakukan aksi2 yang tidak manis di pandang dek remaja2 tersebut..ape lagi semaking2 remaja2 tadi melihat aksi mereka semaking rancak mereka melakukan aksi2… apew nak jadilah …
Masing2 dah xsangup untuk melihat aksi tersebut mereka pun mengemas 

barang2 untuk ballik ke hostel..dengan rasa penat yang x sudah ..mereka 

meneruskan jua perjelanan balik ke hostel..akhirnya ..!!! setelah penat 

berjalan mereka semau pun sampai ke hostel masing2



kepada remaja- remaja nie anggaplah cerita ini sebagai satu pengajaran dalam hidup anda jangan keluar tanpa pengawasan daripada orang yang lebih dewasa .. 


Thursday, 5 July 2012

""ReMaJa yAng nAkAl""



Cerita ini terjadi sewaktu usiaku  berusia 16 tahun <tingkatan 4>,ceritanya bermula apabila sekumpulan remaja bercadang nak picnic kat pandai <pantai kampung jangkit> sekumpulan remaja tersebut tinggal di asrama dan ada yang lain tinggal kat luar..sebab dorang x suka terikat ngn peraturan di asrama..yelah kan di asrama tidak sebebas duduk di luar... budak yang tinggal kat asrama Cuma boleh keluar ke pekan pada hari ahad sahaja.Berbanding dengan pelajar lelaki mereka boleh keluar pada hari jumaat bagi yang muslim sahaja..dan pelajar perempau pada hari ahad sahaja..so hari yang mereka nantikan sudahpun tiba dan mereka pun pergilah meneruskan rancangan yang mereka rancang selama ini..tanpa bertemankan orang yang lebih dewasa daripada mereka dan tanpa pengetahuan warden ..sesampainya di tempat yang ditujukan mereka pun menukar pakaian di kawasan hutan yang tidak dapat dilihat oleh orang lain melainkan mereka yang menukar baju itu sahaja..Dah selesai menukar baju mereka pun pergilah bermandi-manda di pandai waktu  tu air pantai tidaklah terlalu dalam..just dalam2 manja mcm tu<ade lak dlm2 manje ek> J heheheh...tiba-tiba!!! sedang ansyik mandi2 salah seorang dari pada remaja tersebut menjerit di menberitahu kepada kawannya bahawa kakinya terasa seperti di gigit sesuatu..lalu kawan si remaja tadi pun membawa kawan yang terkena gigit tadi naik ke persisiran pantai untuk melihat apa yang telah berlaku sebenarnya..apabila sampai di persisiran pantai..remaja yang digigit binatang tadi kelihatan terlalu pucat dan beberapa rakan lelaki mereka  yang turut serta di picnic tadi membawa rakan mereka ke hospital untuk menerima rawatan..semuanya dah selesai tinggal beberapa remaja sahaja lagi yang tinggal..mereka pun meneruskan niat mereka yang ingin bermandi2 di pantai ..tiba-tiba!! 1 jeritan lagi kedengaran..””dah sudah nie kejadian ape lagi nie??”” . . !! marah seorang daripada rakan mereka..Tiba2 kawan lelaki mereka mengangkat rakan mereka yang sorang lagi..remaja yang marah tadi pun bergegas menuju ke tempat rakan mereka yang menjerit sambil menangis teresak2..LAr rupa2 budak tu terpijak paku so ape lgi nasib baik ade gak kawan lelaki mereka yang tinggal membawa rakan mereka yang terpijak paku tadi ke hospital..dengan berlakunya dua kejadian ini mereka pun mengemas barang2  makanan  mereka untuk menyusul rakan2 mereka yang kini berada di hospital.. ..dah mcm dalam cerita filem lak..masing2 berkejar2ran di antara satu ngn lain..ada yg menungang motor dan ade yg lain naik kereta . .masing2 mengejar2 di antara 1 ngn yang lain untuk melihat sendiri keadaan rakan mereka yg berada di hospital..sesampainya mereka di hospital..mereka pun terus meluru masuk ke  “ICU” untuk mencari rakan2 mereka..rupa2nya rakan yang di cari sudah keluar di kawasan menunggu..hahahah..aLhamdulillah rakan2 mereka selamat..tapi!! cerita nie bukan terhenti setakat nie je...nantikan sanbungan cerita “kisah remaja-remaja  yang nakal 


""menjadi pilihanku""

oke nie blog cendol dan blog abc..sedap sangat..
aku memilih blog cendol dan yaya blog abc..


oke bile mata x ley tito so ape lgi perut pun dah mula menyanyikan 
lagu lapar2..so ape lgi aku g dapur masak bubur "kentang"
yummmm sedapnye..




Monday, 2 July 2012

bersama suraiya di putra jaya:)

Masing2 berpandangan muka  . . .so yaya on9 top2 tgok kat kohort ade dak nie post "sesiapa yang nak g pJ sila tulis nama.." pegangkutan percuma " so ape lgi terus like dan komen yg kite orang pun nak turut serta..
bosan sgt lah dok teperap je kat umah nie . .. so keesokan hari nya aku dan yaya pun bertolak dari unisel ke pJ kite orang kite just suke2 je . . tapi sebenar nya just nak tgok ""perasmian kad diskaun siswa 1 mlaysia"" best gak lah ramai yang saya temui ..lelaki ensem2 dari universiti lain  tu dah tentulh hehe.... xbanyk bende pun kite org buat just duduk dgr taklimat tntg kad diskaun tu n lepas tu  bersurai... aku ngn kawan aku yaya nie asyik2 bergambar je kerje kite orang  . . . lupe lak...dalam perjalanan g PJ tu keadaan lalu lintas terlalu sesak di sebabkan ade kemalangan berlaku di jalan yang berdekatan ngn RNR sg.buloh..:) Alhandulillah kami yang berada di dalam bas berada di dalam keadaan yang baik,kami selamat sampai ke putrajaya dan selamat kembali ke unisel....

antara aktiviti2 aku dengan yaya :>