Blogger Backgrounds
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 28 September 2012

aLhAmdUl!llAh Assignment dAh nAk sIap..

hari nie aku ngn kawan dah bercadang nak g bt asgmnt yang kite orang dapat.. walaupun asgmntnya amatlah rumit kit kena jumpa orang luar n g syarikat bagai.. tapi ianya x lah sangat2 susah bagi aku ngn kawan2 ..di samping bt asgmnt aku ngn kwn dapat gak keluar dari hostel tu xlah dok terperap jew kat dalam hostel jew kn.,..group aku 4 orang jew n sorang lelaki tu bawa kite orang g ke syarikat yang membekalkan alatan2 knak2 pra sekolah...bagi aku ini lah tugasan yang sgt seronok pernah aku dapat sebelum nie...nth lh kenapa..tapi yang pnting dapat keluar dari hostel.. tu jew sbnrnya.. hahahaha..tapi bukan kite orang jew yang pergi kat tempa tu adew lagi 1 group yang pergi gak ... dan secara kebetulah gak dorang dapat tajuk tugasan yang sama ngn kitew orang...semuanya secara kebetulah..nak di katakn adew 2 3 asgmnt yang sama ngn kite orang.. hihihi

 okew aku pun malas nak cakap banyak.. so saksikan lah gambar2 yang sempat aku ambil time g kat tempat syarikat tu..

                                                                    ''
                                                                    ''
                                                                    ''

                                       

masing2 ngah sibuk brtnyakan soalan...


                                       

                                                              catat jgn x catat...

                                      
                                         nie r pic kiteorang ngn pkrja2 kat syarikat tu...

                                            
Eerm...kira nya aku nak bergambar sorang2 jew..tetiba bila tgok jew alik pic nie top top adew lak muka dak sorang nie kat belakang aku ish;....
                                    
oke kite orang sanggup berhenti kejap sebab nak tangkap gambar punya pasal jew hahahaha....
 


hAt! rAsA bErdEbAr2

Ish apew hal hati aku nie rasa berdebar2 x menentu nie..apa yang akan berlaku nie jangan lah terjadi sesuatu yang buruk.... takutnya..

semakin lama semakin laju jantung aku nie bergerak taw....
dop dap dop dap bunyi.....aku semakin tertanya2 apakah sebenarnya yang bakal menipaku..aku tidak mahu terjadi sesuatu pada mama,abang dan kakak ku.. takutnya.............


aku berdoa sgt2 agar tidak ada sesuatu yang menimpa mereka.. "amin"............

Thursday, 27 September 2012

pErkAhw!nAn D!rAjA bRunEi



























gambar2 nie aku dapat dari kwn aku kat brunei ..best sgt2 aku tgok pic dye g kat majlis tu..



Wednesday, 26 September 2012

makeup yang pelik..











pEn!lA!An tEraKh!R "mUz!k dAn pErgEraKn"

penat bukan kepalang..nak bt latihan muzik tu x lah tiap2 hari..bila esk nya lecture nk tgok barulah aku ngn kwn2 aku nie tergesa2 nk bt latihan... top2 esknya adew lak penilaian tuk tema besar nanti..erm..law pun dalam keadaan yang penat n malas2..kmi terpksa gak bt latihan... sebab esk nya dah penetuan oke dah malas nk ckp bnyk saksikn jew lah pic kite org time di nilai n time selepas penilaian...










 nie ahli kumpulan aku ..kite org dpt tajuk main alat muzik..








budak2 kelas aku nie mang pantang nampk camera ...boleh tgok sendiri riaksi masing2 time bergambr..
hahah...walaupun bunyimuzik yang kami main kn nth apew2 jew bunyinya tapi alhamdulillah semuanya berjalan ngn lancar..

Saturday, 22 September 2012

OMG..aKu tErsilAP bEl! kAsUt!!!

citernya macam nie...selesai jew aku selesaikan urusan aku kat bank aku terus ajak akak aku g tgOk2 kasut kot2 lah adew yg berkenan di hati nie..oke..dah sampai kat tmpat yg ku tuju aku pun terus ronda2 kat dalam kedai kasut tuk..so ngn hati yang berbunga dan teruja..aku pun terpandang akan heels yang aku nk selama nie......oke fine size 35 xadew.. so aku pun tmpa memandang kulit kasut tu aku terus main ambik dan g bayar,.. dah sampai kat umah aku pun terus cuba r pakai...apew lgi abang2 aku asyik nak mykat aku jew..so dah selesai aku pakai siap bergaya2 bagai kat depan abg2 aku tu..akk aku lak nak cuba pakai...tiba!!!!!
aku aku panggil aku suh tgok apa yang berlaku kat heels aku beli tu...ceng2!!! nampaknya..heels yang aku beli tu rupa di perbuat daripada kulit...kinzir.. OMG..!! aku terus mngimbas kembali yang dah pun pakai kasut tu..ngn perasaan cuak..abg aku terus bgi cdngan kat aku suh g tukar kasut tu kat tmpat aku beli heels tu..keesokan hari nya aku pun ngn perasaan "takut2 nak g tukar kasut tu" terus main terjah jew tmpa mghiraukan orang yang berada kat sekeliling ku...hahaha

aku pun terus kata kat akak yang jual kasut tu...aku kate nak tukar kasut tu sbb bila sampai kat rumah tiba2 x muat lak..:.".tipu sunat lah sikit::::" hahah walhal sebaliknya..Alhamdulillah ngn izinya kasut tu dpt gak di tukar ngn kasut yg lain.




yg aku mksugkn adew kulit kinzir tu tapak yg warna pink tu tpi just contoh jew yg kasut nie dah di tukar..
akak2 ker adik2 ker makcik kat luar sana tu sini izah nak bgi taw kit hati2 taw time nak beli kasut tu..
tgok2 btul sama adew dye kulit kinzir or bukan..jgn jadi mcm izah...teruja pnya pasal.. ambik kaw..sampai tersilap beli di bt nye..




bErcUt! kaT lANgkAw!


sebenarnya gambar2 nie dah lama dah terperuk dalam laptop kawan aku ...time aku nak ambik gambar2 sem2 yang lepas2 tetiba aku ternampak lak gambar yang aku ngn kawan2 time pergi langkawi..kite orang g langkawi tu bukanya g tuk bersuka2 tapi kite orang g sebenarnya tuk asgmnt jew sbnarnya ..tapi asgmnt nya just jalan2 kat langkawi ihhihihi best kn... law r tiap2 sem mcm nie lagi aku suka..asgmnt g makan angin ..hahah...

nie time dah balik dari bercuti dah nie hihihi


banyak gila bag...almaklum r buat asgmnt sambil bercuti lah kan..


nie muka2 baru bangun tidur nie...


sape nak gamat pilih2 murah2 jew nie...








oke nie jew yang dapat ku kongsi kan pic yang lain tu adew jew tpi x mnarik hihiih...


Friday, 21 September 2012

fesyen2 yang pelik but kreatif
















Monday, 17 September 2012

""PoNt!ng pReP mLm bErsEmbUnY! d! dALAm tAnDaS""



pernah x korg ponting kelas bgi yang pernah tingkal kat hostel tu..? mesti adew yg pernah watkan...yelah mne nak stdy tuk ptg dan mne lak stdy tuk mlm rase mcm pnat sgt kn..hahaha tapi tu time sekolah r mesti budak2 sekang nie selalu buat..oke aku pun malas nak melalut lagi so aku nak citer sal budak2 nakal kat asrama aku dulu...

adew sekumpulan budak2 nie petang tu dorang baru alik dari pekan biasalah budak2 hostel kn waktu hujung minggu jew dorg boleh kuar so apew lgi balik hostel mestilah penat sbb dah berjalan2 kat pekan tu..bila dah sampai kat hostel masing2 berada dalam keadaan yang sgt2 penat.....mereka sanggup x pergi makan malam di sebabkan masing2 kepenatan...pada waktu malamnya macam biasalah prep berjalan seperti biasa kecuali jumaat dan sabtu...apew lgi budak2 nie masuk just tunjukkan muka dan ambik kehadiran jew nasib baik lah bilik belajar tu dekat jew x perlu jalan jauh2..x macam sekolah lain..kena pergi balik sekolah..or dorang belajar kat dewan makan tapi kat sekolah aku nie x...k sambung balik citer..di sebab kan dorg terlalu penat adew lah salah sorang daripada mereka nie bagi cadangan,dah tulis nama so apew lagi budak tu ajak r kawan2 dye lepak kat drom x silap aku r drom 8 kot time tu.... so budak2 nie  pergi r law 2 or 3 org jew x mengapa gak nie x 8 ke 10 org mcm tu...ngah seronok lepak2 dan mengumpat bagai...tetiba adew sorang budak nie bagi taw pengawas asrama dah masuk kat bilik belajar dorg pergi tgok2 r sama adew semua pelajar nie turun belajar atau x...

apew lgi budak2 yg lepak kat dalam drom tu dah x menentu jadinya...masing2 ketakutan..dan mencari tempat utuk bersembunyi...takut punya pasal semua budak2 tu lari nak taw dorang lari ke mana..????
mesti korang semua pun x percaya punya...budak2 nie boleh lak bersembunyi kat dalam tandas,...hahahaha
law sorang xmengapa gak nie 10x orang tu masuk dalam tandas...tapi asing2 tandas r..dalam bilik tu adew 4 tandas dan 4 bilik mandi...yang gilanya...budak2 nie adew yang buat suara meneran bagailh adew yg mutah konon...hahahaa..walhal masing2 nak bersembunyi..hahahahahaha...sembunyi mcm mne pun dorang. pengawas tu taw gak... sebab dorg pelik knpa ramai yang tak turun prep tup2 dorang pergi serang budak2 yang kat dalam tandas tu tadi..budak2 tu pun just berserah diri jew ....nak lari x boleh sebab law nak lari pun mereka akn jumpa gak ngn pengawas tu...so jalan penyelesaian nya mereka menerima sahaja segala apew yang akan berlaku...

Di sebab kan budak2 tu tadi x masuk prep mlm dan bersembunyi di dalam tandas....hihih mereka pun di kenakan tidakan just ketuk ketampi selama 50kali . . .hahahahahhaahha...dah selesai ketuk ketampi,mereka kena bt satu surat perjanji yang berbunyi "kami berjanji tidak ponting prep mlm lagi" sebanyak 100x...
selepas semuanya dah selesai dorang pun beru lah terkejar2 masuk ke dalam bilik belajar ..tapi bukan nya belajar tapi masing tergelak antara satu ngn yang lain ......tergelak ingatkan peristiwa yang baru terjadi tadi....
budak2 nie terkenal ngn sikap degil dorang....dah kena denda di sebabkan dorang bersembunyi kat dalam tandas ...namun dorang x pernah nak serik malah kerap lgi melakukn kesalahan.....

tulh sikap remaj bak kata akak aku "tak mkn saman!!!"

Saturday, 15 September 2012

aWex CuN kOt...!!! (mazlinah)


oke kali aku x tak taw  nak update apew so aku nak citer sal kawan aku yang sorang nie ...aku mang dah lama kot knl dak nie dari parut lagi kite org dah pndai men SMS bagai...hahahah... (sms lah sgt kan...)
awex yg cun nie nama dye mazlinah dan kwn2 lak panggil dye nie "yayang" ngt lgi lu dorg adew citer yg adew sorg budak lelaki nak pinjam pemadam dye so dye panggil r ngn nama "yang" nak pinjam pemadam...kebetulan lak cikgu yg mgjr dorg time tu ckgu yg garang dan sering di takuti oleh  semua pljr so cikgu tu pn kate "apew yang2 nma dye bkn yang cuba  pnggil ngn btul dye" sbnr nya cikgu tu x taw yg nma smran awex nie "yayang or lebih mudah lgi yang" free2 jew budak laki tu kena marah..."bnyk gak ckgu tu ckp tpi aku dah x ngt..sbb dah lma kot citer tu time tingkatan 1 kot...

oke aku malas nak panjang2kan citer so bagus korg tgok dan amati betul2 pic awex nie...hahahahahah




oke fine...cute lah koe,apew bnde koe pgang tu..koe nk jadi pari2 ek...??
dalam diam2 r...hahahahah




 nie aku suka ayu jew ..koe nie kn kena cuit kit pun muka koe merah,senyum pun muka koe merah..
apa2 hal cuit2 ker apa2 ker semua nya akn membuatkan muka koe jadi merah lh ...


ketat nya muka yunk..kawan aku yg sorang nie org nya sgt pndai yer...dan manja gak org nya..
tgok cara dye baca buku pn dah taw dye nie mcm mna  orgnya..hihihih jgn marah taw...




 nie kenangan dye ngn budak2 kelas dye lu... yg lelaki kt depan sekali nie alah lelaki yg kt sebelah dye tu ..
dulu kite org selalu gosip kn dye ngn budak lelaki tu...tpi just gosiplh kwn aku nie mne nak lelaki yg mcm tu..hahahahahahahahahaha..aku taw dye nie memilih gak org nya...so sapew nk pikat2 dye nie kena pndai2 lh mgayat... hahahahahah


oke yg nie lak kwn dye kat USM kot maybe lh kot ..aku pun x pasti..dan aku x taw mana satu si dak mazlinah nie..adew ker xadew dak nie dalam golongan org2 yg berpakaian putih nie aku xtawlh.....hihihihihhihihi

bnyk lgi sbnrnya pic dak nie..tpi kit jew aku masukkn hihihi..

P/S:> wei sumandak sorie taw x minta izin koe lu masukkn pic koe kt dlm blog aku nie....
           tapi apa2 hal aku dah masukkn dah pic koe... hahahahaha