Blogger Backgrounds
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 17 September 2012

""PoNt!ng pReP mLm bErsEmbUnY! d! dALAm tAnDaS""



pernah x korg ponting kelas bgi yang pernah tingkal kat hostel tu..? mesti adew yg pernah watkan...yelah mne nak stdy tuk ptg dan mne lak stdy tuk mlm rase mcm pnat sgt kn..hahaha tapi tu time sekolah r mesti budak2 sekang nie selalu buat..oke aku pun malas nak melalut lagi so aku nak citer sal budak2 nakal kat asrama aku dulu...

adew sekumpulan budak2 nie petang tu dorang baru alik dari pekan biasalah budak2 hostel kn waktu hujung minggu jew dorg boleh kuar so apew lgi balik hostel mestilah penat sbb dah berjalan2 kat pekan tu..bila dah sampai kat hostel masing2 berada dalam keadaan yang sgt2 penat.....mereka sanggup x pergi makan malam di sebabkan masing2 kepenatan...pada waktu malamnya macam biasalah prep berjalan seperti biasa kecuali jumaat dan sabtu...apew lgi budak2 nie masuk just tunjukkan muka dan ambik kehadiran jew nasib baik lah bilik belajar tu dekat jew x perlu jalan jauh2..x macam sekolah lain..kena pergi balik sekolah..or dorang belajar kat dewan makan tapi kat sekolah aku nie x...k sambung balik citer..di sebab kan dorg terlalu penat adew lah salah sorang daripada mereka nie bagi cadangan,dah tulis nama so apew lagi budak tu ajak r kawan2 dye lepak kat drom x silap aku r drom 8 kot time tu.... so budak2 nie  pergi r law 2 or 3 org jew x mengapa gak nie x 8 ke 10 org mcm tu...ngah seronok lepak2 dan mengumpat bagai...tetiba adew sorang budak nie bagi taw pengawas asrama dah masuk kat bilik belajar dorg pergi tgok2 r sama adew semua pelajar nie turun belajar atau x...

apew lgi budak2 yg lepak kat dalam drom tu dah x menentu jadinya...masing2 ketakutan..dan mencari tempat utuk bersembunyi...takut punya pasal semua budak2 tu lari nak taw dorang lari ke mana..????
mesti korang semua pun x percaya punya...budak2 nie boleh lak bersembunyi kat dalam tandas,...hahahaha
law sorang xmengapa gak nie 10x orang tu masuk dalam tandas...tapi asing2 tandas r..dalam bilik tu adew 4 tandas dan 4 bilik mandi...yang gilanya...budak2 nie adew yang buat suara meneran bagailh adew yg mutah konon...hahahaa..walhal masing2 nak bersembunyi..hahahahahaha...sembunyi mcm mne pun dorang. pengawas tu taw gak... sebab dorg pelik knpa ramai yang tak turun prep tup2 dorang pergi serang budak2 yang kat dalam tandas tu tadi..budak2 tu pun just berserah diri jew ....nak lari x boleh sebab law nak lari pun mereka akn jumpa gak ngn pengawas tu...so jalan penyelesaian nya mereka menerima sahaja segala apew yang akan berlaku...

Di sebab kan budak2 tu tadi x masuk prep mlm dan bersembunyi di dalam tandas....hihih mereka pun di kenakan tidakan just ketuk ketampi selama 50kali . . .hahahahahhaahha...dah selesai ketuk ketampi,mereka kena bt satu surat perjanji yang berbunyi "kami berjanji tidak ponting prep mlm lagi" sebanyak 100x...
selepas semuanya dah selesai dorang pun beru lah terkejar2 masuk ke dalam bilik belajar ..tapi bukan nya belajar tapi masing tergelak antara satu ngn yang lain ......tergelak ingatkan peristiwa yang baru terjadi tadi....
budak2 nie terkenal ngn sikap degil dorang....dah kena denda di sebabkan dorang bersembunyi kat dalam tandas ...namun dorang x pernah nak serik malah kerap lgi melakukn kesalahan.....

tulh sikap remaj bak kata akak aku "tak mkn saman!!!"

0 comments: