Blogger Backgrounds
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 5 November 2012

BeRaKh!rlAh sUdAh AsPerIAsAs! mUz!KaL..

Alhamdulillah .... syukur sangat2 sebab setelah beberapa bulan menyebukkan diri dengan latihan teater tuk CL dan asperiasasi muzik.Hari aHad bersamaan dengan o4.11.2012..iaitu final bagi teater muzikal... walaupun kami tidak mendapat tempat yang pertama,Namun kumpulan kami berjaya menduduki diantara group 5 yang terbaik dari 10 group yang lain..

Seperti yang ku duga air mataku mengalir apabila  menyanyikan lagu "untukmu ibu" terasa sangat2 sayu sekali apabila menyanyikan lagu tersebut... maklumlah saya kan jauh dari mama so bertambah sedih lagi pagi2 lagi saya dah call mama sya so bila dah dengar suara mama lagi buat sya sedih n rindu sangat akan ingin menatap wajahnya....

Rasa letih masih terasa lagi keesokkan hari nya sya terlewat untuk pergi ke kelas Encik Razi dye lecture kami yang mengajar subjek "pendidikan khas".Dye tidak lah terlalu garang tapi tegas sewaktu di dalam kelas..sepatutnya sy dah adew kat kelas sebelum jam10 tapi dah sy pun terlewatkan so sy mandi cepat2 pastu kejutkan kawan2 .. so dengan rasa yang sangat bersalah dan ketakutan kami gagahkan jua kaki ini melangkah untuk pergi ke kelas Encik Razi.Sesampainya kami di Falkulti Pendidikan dan Sains Sosial. Tiba2 kami terserempak dengn Encik Razi..dari jauh kami nampak dye tersenyum2.

kami yang melihatnya yang tersenyum itu cuma mampu membalas senyumanya walhal dalam hati cuma Tuhan sahaja yang tahu bertapa takutnya untuk berdepan denganya.. tapi apa yang kami fikirkan sangat2 berbeza nak taw kenapa sebab hari nie mood dye baik2 sangat dye langsung  xmarah pun kami dtg lewat malah bergurau suh belikan dye makanan bagai..

so pengajaranya sepenat mcm mana pun kita jangan sekali lupa yang kita mempunyai tanggunjawab lain lagi..
penimba ilmu itu ibarat satu tanggungjawab yang sangat besar so di dalam menuntut ilmu nie xadew alasan kita penat ker telajak tito ker apew ker...so renung2kan dan selamat beramal..;;;;nge...0 comments: