Blogger Backgrounds
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 31 December 2012

sElAmAt tAhUn bArU..!!!





 
Assalamualaikum Semua....
selamat datang tahun 2013  selamat tinggal 2012sYukur Ahamdulillah. . .Allah telah memperpanjangkan lagi usia izah....terlalu banyak perkara yang telah terjadi pada tahun "2012"  banyak perkara mematangkan diri ini.Bermulanya kisah cinta 3 segi,kena serang ngn orang yg #@!$ ,org yg dah lama di lupakan muncul kembali selepas 4 tahun menghilang,laptop hilang,dompet hilang jap tapi jumpa balik dan banyak lagi... teralu bnyak yang izah tempuhi pada tahun 2012 cuma kesabaran sahaja yang mampu izah lakukan..walaupun kadangkala diri ini tidak kuat tuk menghadapi semua itu dengan sendirinya..okey pada tahun baru dan usia yang baru ini apa lagi tidak  lari lah dari azam yang baru kan ..Alhamdulillah sedikit dari impian izah pada tahun lalu tercapai harap pada tahun ini jugaa sama Amin. . . .

""Selamat Datang Tahun 2013  Selamat Tinggal 2012 kenangan manisku dan kenangan pahitku..""

                                                           ~~"izah matrin"~~

Monday, 17 December 2012

hArI sEmAKin mEnCembUrU! kAm!

Assalamualaikum...

eRm... mALam nie adalh mlm tuk stdy .. Tapi dalam oTw nk  stdy tu sMpt lgi r nK uPdaTe blog jap hahaha...iSh.. bErdebAr2 lh rAsa hAti nIe. . dAhlH rAbU nIe exam..law 1 paYper  xapew gak nie 2 payper dalam 1 hari mang serabut r otak sy. . tapi bak katew "sidye " sabar dan anggap itu sbgai dugaan . . cheeeeee padai jew u ek . . "sbb u dah adew ijazah " hahaha ..senanglah u ckpkn . . .  . .


okEY berbalik pada tajuk utAma sy .....:>

Dalam busy nk exam x sedar masa terlalu mencemburui kami semua yg akan meninggalkn unisel nie . . tigGal 4 hari lgi kitew semua dapat bergelak bersama,bergosip2 bagai kn ?hahha ..lepas nie dah x ble lepak sama2 kat tepi tasik tu r . .. xbley mkn ramai2 lgi kn..dah xbley dah shoping ramai2 ,xbley dah sambut bufday dan main baling2 tepung dan lepas nie xada dah yaya,ita dan ina ketakutan di kejar anjing.. hahahahahha."alamak mood nk  nangislh pula wei ". . kAlo dulu time awal kemasukn kitew semua kt unisel semua org x ada persafahaman..masing2 dengan sikap dan peragai masing2... law dulu geng nie ngn geng dye jew.. tidak terkecuali diri sy pun begitu gak dulu ..xnak tegur org lh apew lh ...tapi bila dah nak akhir2 sem nie brulh sy dapat mgenali diri kamu semua "group 6" dan yg tak akn sy lupakn ialah time teater MUZIK dan CL di sanalh hubungan kita semua semakin rapat dan semakin mengenali hati budi masing2...

Mang terasa berat hati tuk perpisahan ini tapi apew kn daya setiap pertemuaan tu pasti akn berpisah jua ...
dan selepas perpisahan kita pada 19.12.2012 kita semua ada tanggungjawab yang amat berat.sY doakn korg semua dpt laksanakan tanggungjawab itu dengan jAyanya ek...dAn sy juga akn doakn korg semua jadi guru yang baik..dAn tegas ..ingt pesanan CIKHILMI tu jgn "senyum2 gedik" haha...!!! LOVE U r "KOHORT 11 GROUP 6"


okey sebelum sy nak tutup citer nie sy nak kongsikn beberapa kenangan kita semua ... :>































dAh nampakkn disana kEgilaan kaMi apabila bergambar
okeylh yunk2 semua semoga berjaya ek ...dan ngt janji kitew tuk bertemu 5thun akan dtg law di pnjgankn umur.. :)


Tuesday, 20 November 2012

percubaan kedua make-upkan orang . . :)

wah2.... malam nie x sangka kawan aku suh make-upkan dye mula2 aku ngt kan aku just make-up sorang jew rupanya dorang kawan aku yang sorang tu make-upkan 2 orang gak dye pun pandai gak make-up.


sebelum                                   selepas


sebelum                              selepas
 
oke x percubaan kedua saya nie kawan-kawan?? law adew yg x kena tu biasalh sy kan bru belajar hhihihihihi so mestilah adew yg kurang kan . .. hihi apew2 pun sy sgt2 berpuas hati dengan apa yang sy hasilkan semalam hihihi.... :D




Thursday, 15 November 2012

PeNjArAM..

Assalamualaikum semua dah lama sy x update blog saya nie rasew2 nya blog sy nie pun dah macam nk merajuk jew sy  kn. . .
oke hari nie sy nak kongsikn citer sy tentang kuih penjaram . . kuih nie lebih terkenal di kelangan suku kaum bajau di kota belud sabah . . . . tetapi kat semenanjung pun adew gak tapi sy dah lupew dorg panggil ngn panggilan apew kuih nie . . .sebenarnya dah lama sy berniat nak mencuba membuat sendiri kuih ini tapi tidak adew masa yang sesuai lagi so baru2 nie sy telah mencuba untuk membuat kuih  penjaram itu sendiri. . . .

walaupun ianya tidak menjadi sangat tapi sy sangat berpuas hati dengan hasil usaha yang sy telah lakukan . .
oke sebelum saya nak kongsikan  kepada kamu semua hasil kuih penjaram yang sya buat sendiri sy nak kongsikan terlebih dahulu resepi membuat kuih penjaram....resepinya senang jew , . .

1 cawan tepung gandum
1 cawan tepung beras
1 cawan gula
sedikit garam
5 helai dauh pandan yang telah di kisar
pewarna hijau
dan akhir sekali air secukupnya..:)

cara2 membuat:>
1.gaulkan kesemua bahan2 tersebut,setelah di gaulkan kacau bahan2 tersebut sehinga pekat dan dah selesai semuanya perap selama 1 or 2 mala . . .

2.goreng dengan minyak yang tidak terlalu panas

hasil kuih penjaram yang saya buat sendiri





hasil sebenar ialah . . .

Monday, 5 November 2012

BeRaKh!rlAh sUdAh AsPerIAsAs! mUz!KaL..

Alhamdulillah .... syukur sangat2 sebab setelah beberapa bulan menyebukkan diri dengan latihan teater tuk CL dan asperiasasi muzik.Hari aHad bersamaan dengan o4.11.2012..iaitu final bagi teater muzikal... walaupun kami tidak mendapat tempat yang pertama,Namun kumpulan kami berjaya menduduki diantara group 5 yang terbaik dari 10 group yang lain..

Seperti yang ku duga air mataku mengalir apabila  menyanyikan lagu "untukmu ibu" terasa sangat2 sayu sekali apabila menyanyikan lagu tersebut... maklumlah saya kan jauh dari mama so bertambah sedih lagi pagi2 lagi saya dah call mama sya so bila dah dengar suara mama lagi buat sya sedih n rindu sangat akan ingin menatap wajahnya....

Rasa letih masih terasa lagi keesokkan hari nya sya terlewat untuk pergi ke kelas Encik Razi dye lecture kami yang mengajar subjek "pendidikan khas".Dye tidak lah terlalu garang tapi tegas sewaktu di dalam kelas..sepatutnya sy dah adew kat kelas sebelum jam10 tapi dah sy pun terlewatkan so sy mandi cepat2 pastu kejutkan kawan2 .. so dengan rasa yang sangat bersalah dan ketakutan kami gagahkan jua kaki ini melangkah untuk pergi ke kelas Encik Razi.Sesampainya kami di Falkulti Pendidikan dan Sains Sosial. Tiba2 kami terserempak dengn Encik Razi..dari jauh kami nampak dye tersenyum2.

kami yang melihatnya yang tersenyum itu cuma mampu membalas senyumanya walhal dalam hati cuma Tuhan sahaja yang tahu bertapa takutnya untuk berdepan denganya.. tapi apa yang kami fikirkan sangat2 berbeza nak taw kenapa sebab hari nie mood dye baik2 sangat dye langsung  xmarah pun kami dtg lewat malah bergurau suh belikan dye makanan bagai..

so pengajaranya sepenat mcm mana pun kita jangan sekali lupa yang kita mempunyai tanggunjawab lain lagi..
penimba ilmu itu ibarat satu tanggungjawab yang sangat besar so di dalam menuntut ilmu nie xadew alasan kita penat ker telajak tito ker apew ker...so renung2kan dan selamat beramal..;;;;nge...



Monday, 22 October 2012

:::wAjAH:::

ALLAH tA'aLa tidak mencipta wajah aku persis mama dan bapa semata atas alasan saintifik.Aku percaya wajah aku dilukis sebegini supaya setiap kali aku merenung cermin aku nampak wajah mama dan bapa.Lalu tidak kira kemana aku pergi dan manusia apa aku jadi aku membawa mama dan bapa bersama...

Dan bila kita semakin tua,wajah kita semakin iras ibu bapa,kerana pada waktu itu mereka mungkin sudah tiada dan ALLAH  tahu kita rindu,kita perlu lihat wajah mereka.

seperti aku yang kini sudah tidak mempunyai bapa dan sentiasa merindui akan wajahnya..namun apabila ku lihat kembali wajah ku di cermin terserlah sedikit akan wajah bapaku dan ibu ku..

Saturday, 20 October 2012

"" hAtI ""



 
 
TUHAN telah memberikan kita sekeping yang perlu kita jaga dengan sebaik2 yang mungkin..
hati ini sangat sensetif ada kalanya ia merasa gembira dan ada kalanya ia merasa sangat2 sedih..
terpulang pada individu itu sendiri untuk menjaganya dengan sebaik-baiknya atau  sebaliknya..
hati ini mampu untuk menyimpan baik dan buruk jika buruk niat kita  maka buruk lah hati kita dan jika baik niat kita maka baik jugalah hati kita..

hati ini banyak menyembunyikan seribu satu rahsia dalam diri sesorang itu..
kekadang kita sering  tersenyum..dan bergembira tapi orang lain tidak merasai apa yang ada di hati kita sedih,kecewa,marah dan sebagainya...

kekadang orang lain xpandai nak menjaga hati ini sehinggakan hati ini merajuk,bersedih dan kecewa akan sikap mereka yang tidak pandai nak menghargai hati..

bila hati dah di lukai sukar bagi kita untuk...mengubati kelukaan hati ini..
kekadang kita sendiri tidak mampu untuk merawat luka di hati orang lain ini kan pula luka diri hati kita,... 

:::jagalah hati jangan dilukai hati nya..::
::kerana sekeping hati boleh membuatkan kita rasa bahagia dan kecewa..::




Friday, 12 October 2012

7 FakTa mEngEnA! iZaRa a!sHah



IZARA AISHAH sapew xknal ngn izara aishah sebut jew nama izara aishah dimna2 jew semua orang pasti kenal dye... Izara nie dah semakin terkenal ngn lakonan dan yang terbaru izara telah menjadi duta pada beberapa produk yang cukup popular.Okey aku malas nak panjangkan lgi cerita so aku nak bgi taw kat korg semua tentang 7 fakta Izara Aishah  nie..

1) Izara sebenarnya lebih berminat pada dunia tarian  berbanding lakonan.Kalau nak tau izara nie mengetahui banyak jenis2 tarian yang dye sendiri belajar,bila dye dah di beri peluang berlakon,izara pun mengambilnya kerana lakonan merupakan pilihan kedua selepas bidang tarian.

2) izara nie lak x gemar memakai selipar yang flat.Jika terpakai,izara akan berasa pelik dan tidak selesa.Nasib baik zaman sekarang sudah wedges.Banyak sikit pilihan kasut untuk izara pakai.

3) Izara pernah belajar Muay Thai ketika berumur 16 tahun.Sayangnya aktiviti tersebut telah terhenti akibat tiada masa untuk ke GYM.Berkemungkinan besar Izara akan aktif ber"Muay Thai" semula di masa akan datang.Jadi hti-hati kalau berjumpa izara.Takut di "Muay Thai"kannya nati.

4) Izara tidak boleh bawa motor.Izara pernah bawak sekali dan akhirnya kena langgar di depan rumah.Akibat izara tak boleh jalan dan terpaksa guna tongkat.Kini Izara fobia dengan motor.Jadi kalau nak ajak dating,pastikan anda ada kereta.

5) Izara tidak boleh minum air kosong atau pun air mineral (ini bahaya,sila jangan tiru).Air yang diminum oleh izara kena ada warna.Paling peliknya si izara nie,jika minum air suam dia akan terasa nak muntah.Tambah memelikkan apabila izara minum milo dia x boleh tidur.Namun kalau minum kopi akan terus mengantuk.Misteri sungguhkan..?

6) sehingga hari ini izara menari setiap hari.Bila sedih happy,penat,stress atau ada problem,izara akan menari sampai tak boleh bangun.ini ialah salah satu cara untuk izara lepaskan segala tekanan.Senang cerita menari ialah passion izara.

7) dan fakta yang paling menarinya ialah.rambut izara sebenarnya kerinting macam maggi.

hahahaha...lawak n pelik2 r izara nie... nie adalah orang kedua yang aku rasa pelik sbb langsung x blh minun air masak...





Monday, 8 October 2012

Gad!s kOrEa cAnt!k kErAnA pEmbEdAhAn pLasT!k?bOtoX!

pembedahan plastik or pasang botox nie bukan lah satu perkataan yang baru kita semua dgr,,, rasew nya dah selalu sgt.. walaupun kekadang ianya boleh membawa kepada sesuatu yang buruk pada diri sendiri...kekadang pembedahan plastik nie adew yg berjaya n adew yg x berjaya...namun adew  gak yang nak bt pembedahan plastik walaupun adew yg dah taw yg mereka perlu mgmbil risiko. oke aku nak bgi tngok  kat korg semua satu gmbr awex koea yg bt pembedahan plastik..


sebelum pembedahan plastik



proses pembedahan plastik 
















selepas proses pembedahan plastik

Thursday, 4 October 2012

b!lA sUaM! kAk! UgUt

oke hari nie aku bosan sgt2... so nak xnk aku buka tv,memandangkn siaran tv kat umah aku sekang nie <kat hostel> just dpt tv3 n yg sama ngn nya.....


aku pun  just tgok tv3 oke fine siarang yang tengah berlangsung sekang WANITA HARI INI tapi tajuk tuk hari nie nmpk mcm menari ... iaitu BILA SUAMI KAKI UGUT erm...mcm aku dgr dari pengalaman orang yang adew call dorg tadi adew yg x layang ngn baik,adew yg xpernah bgi nafkah batin dan sebagainya...

oke sebenarnya aku nk kongsikan satu citer nie.. 

suami:.. syg aku nak koe balik esok tepat2 jam10 tepat  kalau kau x koe x blik dan dtg lmbt aku akan cerai kan koe ngn talak 3...

keesokan harinya... dengan keadaan terkejar2 tepat2 jam6 pagi s'isteripun bergerak dari kg.Dan tepat2 jam10 pgi s'isteri yang dalam keadaan penat dan nafas yg x teratur terus bertanyakan pada suaminya...

isteri:... kenapa abg bt mcm nie..??

suami:... sajew nak tgok sama ada syg,syg kat abg ker x...

pada suami di luar sana jgn lah sesekali bt mcm nie kat isteri ek... jika di dalam perjalanan si isteri tersebut kemalangan,anda (suami) boleh sabitkn sebagai pembunuh...

kisah yg aku kongsikan nie tiada kaitan ngn orang hidup tau pun dah mati.....

Friday, 28 September 2012

aLhAmdUl!llAh Assignment dAh nAk sIap..

hari nie aku ngn kawan dah bercadang nak g bt asgmnt yang kite orang dapat.. walaupun asgmntnya amatlah rumit kit kena jumpa orang luar n g syarikat bagai.. tapi ianya x lah sangat2 susah bagi aku ngn kawan2 ..di samping bt asgmnt aku ngn kwn dapat gak keluar dari hostel tu xlah dok terperap jew kat dalam hostel jew kn.,..group aku 4 orang jew n sorang lelaki tu bawa kite orang g ke syarikat yang membekalkan alatan2 knak2 pra sekolah...bagi aku ini lah tugasan yang sgt seronok pernah aku dapat sebelum nie...nth lh kenapa..tapi yang pnting dapat keluar dari hostel.. tu jew sbnrnya.. hahahaha..tapi bukan kite orang jew yang pergi kat tempa tu adew lagi 1 group yang pergi gak ... dan secara kebetulah gak dorang dapat tajuk tugasan yang sama ngn kitew orang...semuanya secara kebetulah..nak di katakn adew 2 3 asgmnt yang sama ngn kite orang.. hihihi

 okew aku pun malas nak cakap banyak.. so saksikan lah gambar2 yang sempat aku ambil time g kat tempat syarikat tu..

                                                                    ''
                                                                    ''
                                                                    ''

                                       

masing2 ngah sibuk brtnyakan soalan...


                                       

                                                              catat jgn x catat...

                                      
                                         nie r pic kiteorang ngn pkrja2 kat syarikat tu...

                                            
Eerm...kira nya aku nak bergambar sorang2 jew..tetiba bila tgok jew alik pic nie top top adew lak muka dak sorang nie kat belakang aku ish;....
                                    
oke kite orang sanggup berhenti kejap sebab nak tangkap gambar punya pasal jew hahahaha....
 


hAt! rAsA bErdEbAr2

Ish apew hal hati aku nie rasa berdebar2 x menentu nie..apa yang akan berlaku nie jangan lah terjadi sesuatu yang buruk.... takutnya..

semakin lama semakin laju jantung aku nie bergerak taw....
dop dap dop dap bunyi.....aku semakin tertanya2 apakah sebenarnya yang bakal menipaku..aku tidak mahu terjadi sesuatu pada mama,abang dan kakak ku.. takutnya.............


aku berdoa sgt2 agar tidak ada sesuatu yang menimpa mereka.. "amin"............

Thursday, 27 September 2012

pErkAhw!nAn D!rAjA bRunEi



























gambar2 nie aku dapat dari kwn aku kat brunei ..best sgt2 aku tgok pic dye g kat majlis tu..



Wednesday, 26 September 2012

makeup yang pelik..











pEn!lA!An tEraKh!R "mUz!k dAn pErgEraKn"

penat bukan kepalang..nak bt latihan muzik tu x lah tiap2 hari..bila esk nya lecture nk tgok barulah aku ngn kwn2 aku nie tergesa2 nk bt latihan... top2 esknya adew lak penilaian tuk tema besar nanti..erm..law pun dalam keadaan yang penat n malas2..kmi terpksa gak bt latihan... sebab esk nya dah penetuan oke dah malas nk ckp bnyk saksikn jew lah pic kite org time di nilai n time selepas penilaian...










 nie ahli kumpulan aku ..kite org dpt tajuk main alat muzik..








budak2 kelas aku nie mang pantang nampk camera ...boleh tgok sendiri riaksi masing2 time bergambr..
hahah...walaupun bunyimuzik yang kami main kn nth apew2 jew bunyinya tapi alhamdulillah semuanya berjalan ngn lancar..

Saturday, 22 September 2012

OMG..aKu tErsilAP bEl! kAsUt!!!

citernya macam nie...selesai jew aku selesaikan urusan aku kat bank aku terus ajak akak aku g tgOk2 kasut kot2 lah adew yg berkenan di hati nie..oke..dah sampai kat tmpat yg ku tuju aku pun terus ronda2 kat dalam kedai kasut tuk..so ngn hati yang berbunga dan teruja..aku pun terpandang akan heels yang aku nk selama nie......oke fine size 35 xadew.. so aku pun tmpa memandang kulit kasut tu aku terus main ambik dan g bayar,.. dah sampai kat umah aku pun terus cuba r pakai...apew lgi abang2 aku asyik nak mykat aku jew..so dah selesai aku pakai siap bergaya2 bagai kat depan abg2 aku tu..akk aku lak nak cuba pakai...tiba!!!!!
aku aku panggil aku suh tgok apa yang berlaku kat heels aku beli tu...ceng2!!! nampaknya..heels yang aku beli tu rupa di perbuat daripada kulit...kinzir.. OMG..!! aku terus mngimbas kembali yang dah pun pakai kasut tu..ngn perasaan cuak..abg aku terus bgi cdngan kat aku suh g tukar kasut tu kat tmpat aku beli heels tu..keesokan hari nya aku pun ngn perasaan "takut2 nak g tukar kasut tu" terus main terjah jew tmpa mghiraukan orang yang berada kat sekeliling ku...hahaha

aku pun terus kata kat akak yang jual kasut tu...aku kate nak tukar kasut tu sbb bila sampai kat rumah tiba2 x muat lak..:.".tipu sunat lah sikit::::" hahah walhal sebaliknya..Alhamdulillah ngn izinya kasut tu dpt gak di tukar ngn kasut yg lain.




yg aku mksugkn adew kulit kinzir tu tapak yg warna pink tu tpi just contoh jew yg kasut nie dah di tukar..
akak2 ker adik2 ker makcik kat luar sana tu sini izah nak bgi taw kit hati2 taw time nak beli kasut tu..
tgok2 btul sama adew dye kulit kinzir or bukan..jgn jadi mcm izah...teruja pnya pasal.. ambik kaw..sampai tersilap beli di bt nye..