Blogger Backgrounds
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 22 October 2013

BAHAGIA DENGAN KEHIDUPAN SEKARANG NIE..

SALAM SEMAU ..

Alhamdulillah ... dah dua bulan dah izah bekerja menjadi GURU TADIKA.
selama dua bulan ini juga terlalu banyak yang izah pelajari dari rakan2 guru yang lain ..
dan tinggal beberapa hari  sahaja lagi izah dah nk konvo ..
terasa sayu sangat2 time ambk jubah konvo terasa sayu sgt2 ..
terlalu banyak yang izah lalui ketika menuntut dI UNIVERSITI SELANGOR pahit manis izah lalui
bersama rakan2 seperjuangan..

Terima kasih (BAPA,MAMA,KAKAK DAN ABANG) kerana banyak memberi
dorongan kepada adik..tak terbalas lagi jasa baik kamu semua terhadap izah ...
tapi Alhamdulillah buat masa sekarang nie sikit demi sedikit izah akan balas jasa baik kamu semua
jika tidak mampu izah balas dengan wang ringgit cukuplah sekadar doa ...

Namun izah akan usahakan untuk membalas jaga kamu semua ...walaupun ketika izah belajar dulu segala kata cacian yang selalu di diberikan kat izah,namun izah bersabar Alhamdulillah sekarang izah mampu tersenyum dan pada 27 hb nie izah akan hadiah kan kucupan di pipi mama tanda terima kasih ku terhadap mu yang telah banyak berkorban untuk anak mu ini ......

Wednesday, 21 August 2013

Salam Takziah kepada keluarga mangsa

Dikala kita bersuka ria ada mereka yang berduka.....Al fatihah ku sedekahkan kepada keluarga mangsa yang telibat dalam kejadian Bas terjatuh di gaung  Genting Highlands...



Gambar bas terjun gaung Genting Highlands - Sebuah bas persiaran terbabas dan terjunam ke dalam gaung sedalam 30 meter di KM3.5 Lebuh Raya Karak, Genting Highlands selepas pemandunya hilang kawalan.

Kejadian itu berlaku kira-kira jam 2.45 petang Rabu ketika bas yang melebihi had muatan dengan membawa 49 orang penumpang termasuk pemandu, sedang menuruni Genting Highlands menuju ke Kuala Lumpur. 

Berdasarkan maklumat terkini yang dilaporkan portal berita online, seramai 33 penumpang disahkan maut di tempat kejadian, manakala 16 penumpang lain yang cedera parah berjaya dikeluarkan. Mereka kini dikejarkan ke Hospital Selayang dan Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk rawatan lanjut









Wednesday, 14 August 2013

cerita 3 pencuri kecil






Assalamualaikum semua...

UUUUURRRRRRRRMMMMM.....bosan nya duduk rumah... so akak izah ajak izah pergi beli barang dapur...





tengah tunggu bas tetiba ada 3 orang budak nie,izah ingat bila tuan rumah dah tak ada kat rumah tu dorang gerak pergi tempat lainlah rupanya sangkaan izah salah....bukan  gerak tempat lain budak2 dok lepak lagi lama2 kat sana...entah sapa yang timbulkan idea salah sorang daripada mereka membuka pintu rumah yang ditinggalkan oleh Tuan rumah tadi... yang peliknya rumah tu tak berkunci ker? ker dorang yang buka guna alat lain.... Pelik2..

padamulanya izah ingat mungkin ada orang lagi kot kat dalam rumah tu.. salah sorang budak keluar rumah sambil menjilat2 jari- jemarinya ....Izah pun  fikir "Erm,ada oranglah kot kalau tak mana dia boleh makan kan...."?

Rupa-rupanya sangkaan izah silap lagi....rupanya rumah tu tak ada orang,macam mana izah tau tak ada orang sebab izah terdengar akan perbualan budak2 tu ...

Budak satu: wei! ko masuk lah sekali wei..!!

Budak Dua: aku takutlah ..berdosa tau masuk rumah orang tanpa kebenaran..


Budak satu :Bapak ko berdosa!!... s##l lah ko ni.. rugilah kalau ko tak masuk kat dalam tu banyak gila kot makanan..!!!

Budak Tiga: A'ah dia ni ...biarlah ko jaga kat luar aku dengan dia nak masuk makan...

budak-budak tersebut bergilir-gilir masuk ke dalam rumah tu Budak Dua yang mulanya memikirkan akan dosa tu pun  terjebak sama.....



Izah tak fahamlah budak2 sekang ni. kalau dari kecil bersikap mcm ni apatah lagi bila dah besar nanti .....hope budak-budak ni berperagai teruk di usia kanak2 je jangan bila besar jadi macam budak tak gunalak yer.....

yang Tuan rumah nie pun satu yang tak  kunci rumah tu dengan sebaik-baiknya tu apa hal.... dah lah tak nak tumpangkan izah ke simpang empat... geram tapi simpati gak ..
balik- umah makanan yang dia penat-penat masak dah habis kena makan oleh kucing besar sgt... A.K.A  (3 penyamun kecil...)

Nasiblah budak2 nie tak mencuri barang2 kemas ker apa ..kalau curi makanan pun sama gak namanya mencuri dan pecah masuk rumah orang  tetap salah gak ...kalau iya pun nak makan sedap dik oi..suhlah mak  masak tak paya nak masuk rumah orang....setakat sabal belacan,sayur apa entah dan telur tu,minta kat mak korang lh ,tak  kanlah mak ko tak masak kot... buat malu betulh budak2 nie ....

Monday, 24 June 2013

bahagiamu deritaku ........cover izah matrin doh!!


Sunday, 23 June 2013

cover lagu ku ada kamu


izah sajew jew bt video nie tanpa wajah hihihih...

Wednesday, 15 May 2013

Tabita Skin

salam semua....

okey hari ni izah nak kongsi kat korang  semua tentang produk yang izah pakai selama nie...Alhamdulillah setelah setelah sy menggunakan produk TABITA SKIN nie kulit saya dah berubah menjadi bersih,putih dan kesan2 jerawat juga kini sudah tidak ada lagi...begitu juga dengan jerawat yang timbul apabila datang bulan...



set percubaan






pada sesiapa yang berminat boley brhbng dngn sy kt facebook sy... Ikarainah zah :)

Friday, 22 February 2013

bUfdAy kE 21 tahun





Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah izah masih lagi boleh melihat dunia di usia izah yg ke 21 tahun nie ... hari ni hari jadi izah yg 21 tahun ... orang lain bergembira bila sambut birthday tapi tidak pada izah...sebab izah rasa sunyi sangat2 ..rasa rindu sgt2 kat arwah bapa...Dah 2 tahun lebih bapa meninggal kan izah sekeluarga..terasa baru je kami kehilanganya.tapi apa kn daya,ku tangisipun air mata darah bapa tetap tidak akan kembali pada kami bila usia izah dah 21 ni terasa sgt2 kesunyian..sebab apa selalunya bila time birthday bapa mesti akan kata macam-macam kata yang buat izah tergelak,tapi bila izah tersedar kembali dari kesedihan itu izah kata pada diri izah..


  • jangan bersedih
  • perjuangan mu perlu di teruskan ..
  • lupakan apa jua masalah yang menimpa diri mu izah dan sebagainya:)

                                             ""izah matrin""


Wednesday, 2 January 2013

kek puding karamel buatan izah :)

Assalamualaikum semua..

Sebenarnya dah lama dah izah buat kek puding karamel nie tapi tu lah baru hari nie bekesempatan tuk masukn di dalam blog izah nie..mula2 ngt tak menjadi rupanya menjadi gak karamel yang izah bua nie hihihi... rasa pun boleh tahan..:) ::chehheh puji diri sendiri::




sebelum

                                                                     
                                                             selepas


                                                   ". . .izah matrin . .""