Blogger Backgrounds
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 17 December 2016

niat yang baik-baik

ASSALAMUALAIKUM...

sejak bekerja ni memang susah nak update apa-apa kat blog...
okey hari ini saya saja nak kongsikan pada semua, pada september 2016 saya telah mencuba nasib untuk join satu bisnes,untuk pengetahuan semua saya bukanlah baru dan bukan juga lama sangat dalam bidang bisnes ni cuma pada online agak slow sangat-sangat,yelahkan baru lagi dan perlu banyak lagi saya pelajari..

Alhamdulillah mintor saya ni pulak  memang bersungguh untuk ajar saya tentang FB ASD siapa yang menceburi bidang ni tau lah apa itu FB ASD,1st jumpa bagi barang yang nak dijual  ingatkan just ambik barang macam tu je. almaklumlah kan firstime nak join bisnes online,malu jugalh bila ditegur lain kali nanti bawak BUKU,haha mesti korang nak kata kat saya "apalah itu pun tak boleh fikir?" yup memang saya akui memang xterfikir pun tentang semua tu apa yang saya tau just nak ambik barang yang nak dijual tu je..hhehe..terukan!! tapi saya tak sempat untuk belajar mengenai FB ADS masa terlalu suntuk untuk saya yelah saya bukan nya tinggal sendiri or sewa so kena ikut peraturanlah kan ..

2nd jumpa line internit pulak sangat slow dan kebetulan saya ajak kawan teman dan kebetulan pulak dorang nak cari HP..time jumpa ngn mintor saya tu kasian juga lah saya tengok raut wajah dahlah penat pergi ambk laptop kat offis datang2 jumpa saya yang just diam tak bagi apa-apa idea huhuhu... sebenarnya bukan saya tak nak tanya apa-apa sebelum nak pergi jumpa tu macam-macam soalan nak ditanya kat orang tu,..dengan anak dia lak mengantuk tidur keletihan,,..ALLAH rasa bersalah tau dak..dah lah dia minta idea nak cakap apa dan tulis apa saya tak bagi respon...entahlah susah saya nak kata..hahahha,,so penyelesaianya saya masih lagi tidak mempelejari apa itu FB ADS..huhu

Bila mintor saya tanya "bila awak free" yaALLAH susahnya nak kata bila free bila saya rasa time tu free ada je program yang tak dapat dielak kan bukan saya sengaja dan memberikan alasan..huhuh bulan NOVEMBER dah selesai semua acara masuk pulak bulan DECEMBER  ingatkan free lah sabtu ahad ni rupanya mninggu pertama ja dah diboking minggu 2 ni lak kena boking lagi ...so saya kena tekad minggu 3 ni kena juga belajar dengan mereka ...

Saturday, 7 March 2015

IKAN BILIS MATA BIRU DAN IKAN BILIS BELAH

ASSALAMUALAIKUM..

lama rasanya saya telah menyepi  . . .

kini saya tampil kembali ,!! hai!! semua kali ni saya nak kongsikan bisnes terbaru akak saya iaitu ikan bilis mata biru dan ikan bilis belah . .
Ramai yang tertanya-tanya apa itu ikan bilis mata biru dan ikan bilis belah ???

okey... saya nak bagi taw ikan bilis mata biru dan ikan bilis belah tu sama sahaja apa yang ada di semenanjung ni... cuma bezanya kesegaran dan bila di makan ianya sangat-sangat rangup yang ada pada ikan bilis tersebut dan ianya juga boleh di dapati di sabah ....



Ni adalah ikan bilis belah




Ni ikan bilis mata biru ... halus jer tapi kalau dah gorang sangat-sangat sedap  . . .

Jika anda ingin membuat sebarang tempahan sila hubungi di FACEBOOK saya iaitu "zah ikarainah"


Alhamdullilah setakat ini ramai yang membuat tempahan pada kami . . dan rata-rata berpuas hati dengan keenakkan ikan bilis MATA BIRU DAN IKAN BILIS BELAH





Tuesday, 22 October 2013

BAHAGIA DENGAN KEHIDUPAN SEKARANG NIE..

SALAM SEMAU ..

Alhamdulillah ... dah dua bulan dah izah bekerja menjadi GURU TADIKA.
selama dua bulan ini juga terlalu banyak yang izah pelajari dari rakan2 guru yang lain ..
dan tinggal beberapa hari  sahaja lagi izah dah nk konvo ..
terasa sayu sangat2 time ambk jubah konvo terasa sayu sgt2 ..
terlalu banyak yang izah lalui ketika menuntut dI UNIVERSITI SELANGOR pahit manis izah lalui
bersama rakan2 seperjuangan..

Terima kasih (BAPA,MAMA,KAKAK DAN ABANG) kerana banyak memberi
dorongan kepada adik..tak terbalas lagi jasa baik kamu semua terhadap izah ...
tapi Alhamdulillah buat masa sekarang nie sikit demi sedikit izah akan balas jasa baik kamu semua
jika tidak mampu izah balas dengan wang ringgit cukuplah sekadar doa ...

Namun izah akan usahakan untuk membalas jaga kamu semua ...walaupun ketika izah belajar dulu segala kata cacian yang selalu di diberikan kat izah,namun izah bersabar Alhamdulillah sekarang izah mampu tersenyum dan pada 27 hb nie izah akan hadiah kan kucupan di pipi mama tanda terima kasih ku terhadap mu yang telah banyak berkorban untuk anak mu ini ......

Wednesday, 21 August 2013

Salam Takziah kepada keluarga mangsa

Dikala kita bersuka ria ada mereka yang berduka.....Al fatihah ku sedekahkan kepada keluarga mangsa yang telibat dalam kejadian Bas terjatuh di gaung  Genting Highlands...



Gambar bas terjun gaung Genting Highlands - Sebuah bas persiaran terbabas dan terjunam ke dalam gaung sedalam 30 meter di KM3.5 Lebuh Raya Karak, Genting Highlands selepas pemandunya hilang kawalan.

Kejadian itu berlaku kira-kira jam 2.45 petang Rabu ketika bas yang melebihi had muatan dengan membawa 49 orang penumpang termasuk pemandu, sedang menuruni Genting Highlands menuju ke Kuala Lumpur. 

Berdasarkan maklumat terkini yang dilaporkan portal berita online, seramai 33 penumpang disahkan maut di tempat kejadian, manakala 16 penumpang lain yang cedera parah berjaya dikeluarkan. Mereka kini dikejarkan ke Hospital Selayang dan Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk rawatan lanjut









Wednesday, 14 August 2013

cerita 3 pencuri kecil






Assalamualaikum semua...

UUUUURRRRRRRRMMMMM.....bosan nya duduk rumah... so akak izah ajak izah pergi beli barang dapur...





tengah tunggu bas tetiba ada 3 orang budak nie,izah ingat bila tuan rumah dah tak ada kat rumah tu dorang gerak pergi tempat lainlah rupanya sangkaan izah salah....bukan  gerak tempat lain budak2 dok lepak lagi lama2 kat sana...entah sapa yang timbulkan idea salah sorang daripada mereka membuka pintu rumah yang ditinggalkan oleh Tuan rumah tadi... yang peliknya rumah tu tak berkunci ker? ker dorang yang buka guna alat lain.... Pelik2..

padamulanya izah ingat mungkin ada orang lagi kot kat dalam rumah tu.. salah sorang budak keluar rumah sambil menjilat2 jari- jemarinya ....Izah pun  fikir "Erm,ada oranglah kot kalau tak mana dia boleh makan kan...."?

Rupa-rupanya sangkaan izah silap lagi....rupanya rumah tu tak ada orang,macam mana izah tau tak ada orang sebab izah terdengar akan perbualan budak2 tu ...

Budak satu: wei! ko masuk lah sekali wei..!!

Budak Dua: aku takutlah ..berdosa tau masuk rumah orang tanpa kebenaran..


Budak satu :Bapak ko berdosa!!... s##l lah ko ni.. rugilah kalau ko tak masuk kat dalam tu banyak gila kot makanan..!!!

Budak Tiga: A'ah dia ni ...biarlah ko jaga kat luar aku dengan dia nak masuk makan...

budak-budak tersebut bergilir-gilir masuk ke dalam rumah tu Budak Dua yang mulanya memikirkan akan dosa tu pun  terjebak sama.....



Izah tak fahamlah budak2 sekang ni. kalau dari kecil bersikap mcm ni apatah lagi bila dah besar nanti .....hope budak-budak ni berperagai teruk di usia kanak2 je jangan bila besar jadi macam budak tak gunalak yer.....

yang Tuan rumah nie pun satu yang tak  kunci rumah tu dengan sebaik-baiknya tu apa hal.... dah lah tak nak tumpangkan izah ke simpang empat... geram tapi simpati gak ..
balik- umah makanan yang dia penat-penat masak dah habis kena makan oleh kucing besar sgt... A.K.A  (3 penyamun kecil...)

Nasiblah budak2 nie tak mencuri barang2 kemas ker apa ..kalau curi makanan pun sama gak namanya mencuri dan pecah masuk rumah orang  tetap salah gak ...kalau iya pun nak makan sedap dik oi..suhlah mak  masak tak paya nak masuk rumah orang....setakat sabal belacan,sayur apa entah dan telur tu,minta kat mak korang lh ,tak  kanlah mak ko tak masak kot... buat malu betulh budak2 nie ....

Monday, 24 June 2013

bahagiamu deritaku ........cover izah matrin doh!!


Sunday, 23 June 2013

cover lagu ku ada kamu


izah sajew jew bt video nie tanpa wajah hihihih...